dagboek van een hairstyliste

Hairstylist dagboek

Dus dat is het geheim…..

Geschreven door december 22nd, 2013 1 Reacties

shutterstock_89554660Een hele trouwe klant ( al 15 jaar ) vertelt, tijdens het indraaien van de permanent, dat ze over 2 weken 90 jaar wordt. Geweldig!! Zo goed bij de tijd, goed ter been, enz. Menig mens mag hopen dat je ooit deze leeftijd bereikt in deze conditie. Ik vertel dat je haar leeftijd echt niet aan haar ziet. Ze zegt: “Dat komt omdat ik elke dag een neut neem.” “Oh ja”, zeg ik, “wat voor neut dan?” “Jonge jenever”, zegt ze. Ha, ha, ha… Geweldig!!!!  Dus dat is het geheim, een neut elke dag!! Ze zegt: “Ik neem ook weleens een wijntje of sherry… Heb je weleens whisky op?” Ik schiet in de lach: “Whisky??? Drinkt u dat ook?” “Jaha”, zegt ze,”geen goedkope troep, wel een goeie..” Toen moest ik nog harder lachen… Fantastisch mens! Ik zeg tegen haar: ” Dus dat moet ik ook gaan doen om zo gezond oud te worden net als u…”

Ze vertelt me ook dat ze een feestje gaat geven voor haar 90e verjaardag. Ze heeft uitnodigingen laten maken en ongeveer 25 mensen uitgenodigd. Ze zegt: ” Ik hoef geen cadeautjes hoor, heb alles al. Poen kan ik niet meenemen als ik dood ga en bloemen hoef ik ook niet. Ik heb tegen iedereen gezegd dat ze het bedrag dat ze aan mij wilden geven in een grote bak moeten doen en dat schenk ik aan KiKa…” Ze krijgt altijd een brok in haar keel als ze die zieke kindjes ziet. En voor haar een goede reden om de centjes van haar 90e verjaardag te doneren.

Voor mij zijn er geen betere mensen dan deze mevrouw, wat een mooi mens…

Van mij mag ze wel 100 jaar worden!!

 

(1) awesome folk have had something to say...

Reageer op dit dagboek verhaal