dagboek van een hairstyliste

Hairstylist dagboek

vintage hair workshop

Geschreven door mei 13th, 2014 0 Reacties

Zoals beloofd, het verslag van de vintage workshop…

Afgelopen maandag, 12 mei, hebben Linsey en ik, Veronique, een vintage workshop gedaan bij Madame de Pompadour in Utrecht. We werden om 13.00 uur verwacht in de salon van Robin, eigenaresse van de kapsalon Madame de Pompadour. Iedereen was er al toen wij aankwamen en na een kopje thee gingen we beginnen. Linsey en ik dachten al: “Waar gaat ze dat laten? Acht cursisten en acht modellen in een salon waar twee kapstoelen staan…”. Maar we moesten dus mee naar de kelder… Het is een oud grachtenpand aan de rand van het centrum. Daar stonden de spiegeltjes en stoelen klaar om te beginnen. De modellen zouden er een uurtje later zijn. Zoals elke cursus begint, begonnen we met een potje ouwehoeren, elkaar voorstellen, enz… Super gezellig dus… Robin vertelde dat de koelkast gevuld was met bier, prosecco, cola, cola light en jus d’orange.. Er was genoeg te snoepen en rock ’n roll muziek op de achtergrond.. Fout gaan kon het dus niet meer ;-) Nadat Robin had uitgelegd hoe de middag zou verlopen, ze wat dingetjes had uitgelegd over vintage kapsels (van de jaren 10 tot de jaren 60) konden we eindelijk starten. De modellen waren inmiddels ook gearriveerd.. We deden allemaal twee modellen zodat we alles konden uitproberen. Tussendoor natuurlijk kletsen, prosecco en meezingen op de muziek…

Kortom het was een zeer geslaagde middag! Iets later afgelopen dan gepland maar dat drukt de pret niet! We hebben er veel van opgestoken, letterlijk en figuurlijk :-)

Het is de bedoeling dat we meer met dit soort kapsels willen gaan doen, bijvoorbeeld een gezellige avond organiseren waar we nog meer mensen enthousiast willen maken voor deze style. Dus hou ons blog of onze facebookpagina in de gaten voor verdere informatie!

Reageer op dit dagboek verhaal